10.10.2019 päivä merkityksiä täynnä

Kestävyysliike.fi blogeissa on tähän saakka kerrottu Brasilialaista Jujutsua ja kansainvälisen turvallisuuspolitiikan tutkimusta intohimoisesti harrastavasta Salla Kalliojärvestä sekä myyttisen Savolaisen supersankarin Vituiksmänin syntymästä.Tällä kertaa Kestävyysliike.fi blogi tarjoaa otsikon mukaisesti päivien päivän aiheisia teemoja Teemu Kalliojärven kertomana.

Mutta ennen kun päästään mielenterveyden, kuolemanrangaistuksen vastaisuuden ja Suomalaisen kirjallisuuden aiheisiin, niin seuraavaksi Toivon&Teemun hävikkikeittiö- video, jossa poikani Toivon kanssa kokkaillaan ravintolan ruokahävikistä suussasulavia ja ilmastoystävällisiä herkkuja ja höpistään mukavia. Mukavia katseluhetkiä ja jos intoa ja aikaa riittää, niin lukuhetkiäkin:

Tälle päivämäärälle on kasautunut paljon merkittäviä merkkipäiviä, joista sain inspiraation tämän blogin kirjoittamiseen. Kansainvälinen mielenterveyspäivä, Eurooppalainen kuolemanrangaistuksen vastainen päivä sekä Aleksis Kiven päivä, joka on samalla Suomalaisen kirjallisuuden päivä.

Tämä päivä ei tähän saakka ole oikeastaan ollut minulle päivien päivä, muuten kuin noiden mainitsemieni merkkipäivien paljouden myötä. Itseasiassa päivä lähestyi viimeaikoina tavoittelemaani ”mahdollisimman tylsää perusarkea”. Päivien päivä tästä rakentuu minulle vasta tätä tekstiä kirjoittaessani.

Aion nimittäin laittaa tähän tekstiin, jotain mikä tekee tämän julkaisusta minulle otsikon arvoisen ja sinulle hyvä lukija, lukemisen arvoisen.

Alla on muuten lause, jonka sisällyttämisestä tekstiin olen ollut kerran erittäin iloinen! Oulun Ammattikorkeakoululle palauttamaani lopputyöhön sain nimittäin sisällytettyä seuraavan lainauksen:

“The cynics say that CSR is like a teenage sex; everybody says they are doing it, but few actually are. And those who really do it, do it rather badly.” (Beschorner 2012, cited 31.5.2016.)

Teemun tarina

Ei onnistunu vielä 😑

Saada siis ulos tuota tarinatekstiä suunnitellusti. Siihen liittyy melkoinen tarina.Seuraavaksi videon TortillaTeemu heittäytyy siis tarinaTeemuksi pienen tekstinpätkän verran, jotta suunnitellun tarinan sijalle saadaan jotain otsikon mukaista täytettä.

________

Pettymyksen peikko on riepotellu välillä aika rajusti ja kanveesissakin on käyty.

Vaan niinhän se välillä rytisee eikä matsi oo koskaan ohi ennen kuin se tavalla tai toisella loppuu eikä tässä vaiheessa ole varmuutta voittajasta tai häviäjästä.

Peikon yliote voi ennustella lopputulosta peikon hyväksi, mutta historia tuntee monta tarinaa jossa altavastaaja nousee odottamattomasti peenix linnun lailla voittajaksi.

Joskus on hyväksyttävä, että ei yllä itselle asettamiin tavoitteisiin. On hyvä nähdä että vika ei aina ole yrittäjässä vaan joskus tavotteissa. Syyllinen tekijä kummassakin tapauksessa on sama, mutta muistetaan se hassu seikka että hän toimii myös asian ratkaisevana tuomarina.

Sen dumarin on syytä muistaa rauhassa tutkia kaikkia näkökulmia ennen tuomiota ja muistaa, että tuomion ensisijainen tarkoitus on olla oikeuden toteutumisen puolella.

En tiedä miten lopulta käy, mutta se ei nyt kiinnosta. Kanveesissakin happi vielä kulkee ja alan tajuta että tätä elämän matsia pitää käydä niinku kaikkia muitakin. Sitä tehdään lopputuloksesta riippumatta. Yleensä ne jotka pärjää, pitää siitä mitä ne tekee ja mä huomasin pitävänikin siitä tunteesta kun otin vastaan hurjan peikon kaameen heijarin. Jumalauta ku tuntu että se oli siinä vaan taas pystyssä ja tällä kertaa taas paremmin tiedossa millä toi peikonperkele yrittää!

Ens kerralla se pirulainen ei enää samalla heijarilla yllätäkkään! 🤘

Syksy jatkuu Tortilla Housessa burritoja ja tacoja wrappaillessa ja nyt mulla on hyvä aika funtsailla kirjoituksia. Ehkä siis kirjoittelenkin vielä jotain, vaan sen verran ohkasella tullaan että empä lupaa mitään aikamääreitä. Kiva jos laitat kommentteja mitä ajatuksia blogi tällä kertaa herätti.

Aleksis Kivi ja mielenterveys mielessäni toivon että mun tieni ei johtaisi kuolemantuomioon tälläkään kertaa. Voikaa hyvin ja pitäkää omista ja läheisten terveyksistä huolta!

Oulussa, 10.10.2019

Oulussa 11.10.2019

Teemu Kalliojärvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *