Ensimmäinen Kestävyysliike blogi 15.7.2019 – Rakkaudesta lajiin

This website and trade name Tmi Kestävyysliike SuksiQC are currently only available in finnish. If interested to hear more, please contact teemu@kestavyysliike.fi

Nyt on kuitenkin aika kaikkien aikojen ensimmäisen blogitekstini. Koska mulla on kiire, menen suoraan asiaan eli rakt till saken. Ensimmäinen blogitekstini ei käsittele Kestävyysliikkeen tai minun värikkäitä liikkeitäni vaan on aika julkistaa Kestävyysliikkeen kaikkien aikojen toinen talliurheilija.

Kestävyysliike SuksiQC:n kaikkien aikojen ensimmäinen talliurheilija on tietenkin hiihtäjä Ari Luusua, jonka kanssa Rukan maailmancupissa liimailimme sponsoritarran Arin mitsuun. Arista on luvassa vielä ihan omat sivunsa tänne blogeihin, mutta nyt toisen talliurheilijan julkistukseen.

Urheilija on jo matkalla Moskovaan viikonlopun kilpailuihinsa ja pidemmittä puheitta:

Hyvät naiset ja herrat ja… Ihan kaikki rakkaat kanssaoliot!

Sallinette minun ylpeänä esitellä Kestävyysliike SuksiQC:n toisen talliurheilijan Salla Kalliojärven:

Salla Kalliojärvi on kolmekymmentä vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja intohimoinen urheilija. Tällä hetkellä Salla on jatko-opiskelijana Lapin yliopistossa tehden väitöstutkimusta ilmastonmuutoksen vaikutuksista globaaliin turvallisuuspolitiikkaan ja valmistautuu 15. kesäkuuta Moskovassa järjestettäviin kilpailuihin. Tällä kertaa lajinaan brasilialainen jujutsu.

Annetaanpa Sallan kertoa vielä hieman itsestään:

Urheilu on ollut elämässäni mukana enemmän tai vähemmän aina lapsuudesta saakka. Se on ollut minulle sekä tapa pitää hauskaa että keino voimaantua. Olen melko tavoitteellinen ja kokeilunhaluinen ihminen ja olenkin elämäni varrella kokeillut useita eri urheilulajeja. Rakastan sitä tunnetta, kun pääsen haastamaan itseni uuden lajin parissa. Urheilu myös tasapainottaa hyvin joskus henkisesti melko raskasta työtäni tutkimuksen parissa. Vaikka pidän tutkimuksen tekemisestä ja koen olevani melko intohimoinen ilmastoaktivisti, ei tutkimusaiheeni parissa ole aina niin helppoa olla. Erityisesti ilmastonmuutoksen globaalia epätasa-arvoa lisäävä vaikutus ja ilmastopolitiikan hampaattomuus meinaavat välillä ajaa ahdistukseen ja toivottomuuteen. Erityisesti silloin urheilun merkitys elämässäni kasvaa. Olen huomannut, että jos kaikki tavoitteellisuuteni suuntautuu vain ilmastovaikuttamisen saralle, ajan itseni helposti väsyksiin ja silloin en ainakaan saa minkäänlaista vaikutusta aikaiseksi.  Olenkin enemmän kuin kiitollinen siitä, kun reilu vuosi sitten löysin brasilialaisen jujutsun. Lähdin siihen kavereiden houkuttelemana ja hurahdin heti. Lajin parista olen löytänyt upeiden ihmisten lisäksi paljon sellaista, joka edistää osaamistani myös tutkimuspuolella. Itseni voittaminen, uusien asioiden oppiminen ja kärsivällisyys ovat esimerkiksi sellaisia asioita, joita olen lajin parissa saanut kokea ja kehittää, ja jotka ovat tuoneet aivan uutta uskoa ja intoa tutkimuspuolelle. Koenkin että toiseen sijoitettu aika ei ole toisesta pois, vaan ne vahvistavat toisiaan. Erityisesti kisaaminen bjj:ssä tuo tällä hetkellä aivan uudenlaista paloa elämääni. Kisatatamille noustessani tunnen olevani liekeissä, joiden valo kantaa arjen pimeimpiinkin hetkiin. ”

Kuvassa rakas pikkusiskoni Salla.
Joissain piireissä tunnetaan nimellä
Salla ”Murskaaja” Kalliojärvi

Toivotaan Sallalle kovasti onnea Moskovaan ja kaikkiin tuleviinkin kamppailuihin! Rakkaudesta lajiin ja ilmastonmuutosta vastaan!

Teemu

Sallan turnauksen kotisivut:

Abu Dhabi Grand Slam, Moscow Tour
https://ajptour.com/en/event/189

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *